Mass Effect: Andromeda – értékelések

A Mass Effect legújabb része sajnos nem aratott osztatlan sikert. A legtöbben (polygon, USGamer, Digitaltrends, Forbes, stb) a felhasználói felületet kritizálják negatívan, a Forbes cikke szerint a harcrendszer mindenben jobb mint az előző részeké, de a nehézségi szint elég rosszul lett balanszolva a játék során, illetve a craftolás is felemásra sikerült. A polygon kiemelte, hogy enyhe butítást éreznek a társak közötti lehetőségekben hisz nem tudjuk a fegyvereiket kiválasztani vagy nem tudjuk őket utasítani a csatatéren. Az osztályrendszert is negatív kritika érte, viszont a harcrendszer szerintük is jobb lett.

A Digitaltrends szerint az új rész próbálja az elődöket másolni, de a korábbi mélységek hiányoznak a játékból, a korábbi morális kérdések helyett most inkább a különböző bolygókon mászkálhatsz ahol legtöbbször olyan küldetéseket végzel amelyek nem sokat tesznek hozzá a sztorihoz.

A Gaming Nexus pozitívan áll az open world megközelítéshez, ha nem is olyan nagy a világ, elég masszívnak mondható és nem lesz unalmas egy idő után. A PCGamer is pozitívan beszélt a nyitottságról, amit szerintük sokkal jobban sikerült a ME sorozatba illeszteni, mint a Dragon Age sorozatnál.

A trustedreviews szerint is sok a tennivaló a játékban, de sok a technikai probléma és az AI sem remekel.

Összességében elmondhatjuk, hogy a technikai és kisebb-nagyobb bugok kigyomlálása után mindenképp egy jó játékkal lesz dolgunk. Az sem mindegy, hogy mit keresünk egy ilyen játékban. Például a Forbes szerint felszabadító lehet a Paragon/Renegade rendszer eltüntetése, míg a destructoid negatív kritikával illeti ezt, hisz szerintük nem sok jelentősége van az új rendszernek (érzelmes, professzionális, stb válaszadás) a játékmenet során. Van aki a nyitott világú felfedezés helyett inkább a szerepjátékos elemeket várná, van aki pedig pozitív hangnemben beszél a felfedezhető lehetőségekről.

A pontozások:

Vélemény, hozzászólás?