The Legend of Zelda – itt az első DLC csomag

A Breath of the Wild-t már megjelenés óta frissítgetik, de most jött el az ideje, hogy végre komolyabban is kiegészüljön a játék. Két darab DLC csomag vár ránk, az Expansion Pass-en keresztül. Az elsőt mutatták most be, így összeszedtük nektek az újítások listáját is, amelyekről játékmenet videot is találhattok.

A kard próbája
Bizonyos területeken próbálhatod ki ezt a kihívást. Hullámokban érkező ellenfelekkel kell majd elbánnod. Ráadásul Link minden fegyver vagy felszerelés nélkül fog a csatába belekezdeni. Összesen 45 “szobát” kell majd így kitakarítanod, aminek a végén felélesztheted a Master Sword erejét.


A Hős útvonala
Egy új térkép modul felel majd azért, hogy meglásd mennyi időt töltöttél el bizonyos területeken. Így megláthatod azokat a helyeket ahol még nem sokat időztél, így talán érdemes lesz azokhoz újra ellátogatnod, mert biztos várni fog még néhány kaland.


Magasabb nehézség
Egy új nehézségi fokozatban is kipróbálhatod magad. De vigyázz, mert ezúttal az ellenfél élete fokozatosan regenerálódik, sőt minden ellenfél szintje egyel nagyobb lesz. Így például a Red Bokoblin-ből ebben a módban Blue Bokoblin lesz. De minden ellenségednek a maximum szintje is megemelkedik majd, a normál módhoz képest.

Még egy tipp a fejlesztőktől: “Nézz fel és talán ellenfeleket vagy kincsesládákat is találsz az égen”.

Travel Medallion
Valahol a világban létezik egy láda, benne a Travel Medallion-nel. Ha ezt használod, rögzítheted a jelenlegi helyzeted mint “fast travel” pontot, így bárhonnan egy pillanat alatt oda ugorhatsz. De jól gondold át, mert egyszerre csak egy helyet rögzíthetsz.

Több páncélzat (armor)
8 darab kincsesláda vár téged a világban, bennük a korábbi The Legend of Zelda címekre épülő ruhákkal, páncélokkal. Figyelj a tippekre amiket a játék világában kapsz, ezeknek a ládáknak a helyzetéről… már ha könnyebben akarod megtalálni őket.

Korok Maszk
Ez is egy kincsesládában elrejtett tárgy lesz, amit ha sikerül megszerezned, használhatod majd maszkként. Nem csak a kinézeteden változtat majd, hiszen ha egy rejtett Korok helyszín közelében vagy, rázkódni fog a fejeden, így segítve neked a 900 elrejtett Korok megtalálását.

 

Játékmenet az újításokról

 

Az első DLC csomag június 30-án fog megjelenni. A második valamikor az ünnepi szezonban jelenik majd meg és új történetszál mellett, új dungeon-ök és kisebb-nagyobb újítások várnak majd.

Vélemény, hozzászólás?